Monday, November 3, 2008

Kafe Nurani Jadi Sarang Maksiat?...

Terkejut bila diperhatikan keadaan Kafe Nurani sekarang. Setelah lama kafe berkenaan tak beroperasi, sekarang kafe tersebut menjadi sarang untuk pasangan-pasangan yang bukan mahram duduk berdua-duaan tampa segan silu terutamanya pada waktu petang.

P/s: Sesuatu harus dilakukan!

Selasa / 3 Okt 2008 / 0130 am / R308, Nurani Putera, USM The Apex University

5 comments:

Anonymous said...

Betul2 sesuatu harus dilakukan..Ble la gamaknyer kafe tu nak beroperasi???

org murni berhati nurani said...

1- desak hep spaya semak kontrak cafe. X beroperasi, maka tamatkanlh kontrak, dan spatutnya dah ada kontrak baru. Mmg myusahkan wrga nurani betul!

2- ntah knp pak gad rmai direkrut. tp mata buka x buka je. sarang dah ada, jd bakar jelh sarang tu. apa la

3- gazetkan terus kwsn cafe nrani sbg taman warisan usm. atau buat line criminal area. abis cite

4- lg bagus kalu jd kan je tu tempat solat berjemaah. renovate sikit, then muslimin mslimat boleh solat sama2

begitu hendaknya

Anonymous said...

Assalamualaikum... Setahu saya tidak berapa lama sebelum ni, ada yg menampal semacam satu poster yg menerangkan salahnya couple dan dating dlm Islam...tp kali terakhir sye pergi kafe, semua itu dah tiada. Kalau ikutkn rasanya cara tersebut memang berkesan. penerangan ringkas dan difahami, cuma ditampal hanya di tiang2 shj. Dekat kerusi batu yg dekat dgn desa pn ada. tp sekrg sye tak pasti masih kekal atau tidak. Hanya berkongsi apa yg sye tahu

org murni berhati nurani said...

ye prnah ada poster atau 'peringatan' cmtu dulu. tp malangnya ada jg tgn2 yg tkena pnyakit gatal yg buang benda tu.

cuma nk cadangkn satu lg je. kalu nk tmpal, tmpal la di tmpat yg digazetkn utk tmpal. kalu bkn tmpat digazetkan pun, jgnlh sembarangan semua tiang2 dan ceruk tmpat. buat elok2, laminate, then tmpal. nmpak sistematik skit. tahan lama sikit. cntik juga mata mlihatnya

bgitulh hendaknya

mawardi said...

memang x tahan mata ni melihat budaya couple berleluasa di usm ni..

kalau diperhatikan di cafe nurani, mcm dah x de beza antara si polan Muslim yg berdua-duaan dgn si non-Muslim yg bercumbu-cumbuan...